Khamis, 30 Mei 2013

MARI KU PERKENALKAN DIRI

Kengkawan marilah kawan dengan ku. Ku ni biasa2 ajer. Ku tak lawa, gemuk2 gebu tapinya...hehehe
Now, udah genap 1 tahun 7 bulan perkahwinan ku. Ku masih belum dikurniakan zuriat. Ku tahu Allah itu sebaik2 perancang walau ku dah rancang baik punye..

Ini ku dan suamiku..

Ini pula ku dengan anak sedaraku ku.. alo..alo..nampak pula kaki mak ku terselak kain..makku tak chat now. strok ke 4. Pakai tiub utk minum susu+ubat dan tiub bantuan pernafasan sbb makku takleh nafas normal.. haaaa nampak tak mesi kat belakang tu? ada 2 mesin.. 1 mesin untuk 24 jam dan lagi 1 tu tangki persediaan andai elektrik takder.. ku buat yg terbaik utk makku..makku hanya 1 didunia kan..harap kawan2 ku semua dapat jaga mak ngan sebaiknya..
   
Ini pula suamiku. Mohd Mubaraq namanya.Ku bersyukur dikurniakan suamiku ini. Sepanjang berkawan sehingga sekarang pun suamiku tidak pernah meninggikan suara atau marah kepadaku. Jika marah dia akan menegur dengan cara yang paling halus.. alhamdulillah..Sabda Nabi SAW: Sebaik-baik lelaki adalah yang paling baik, kasih dan lemah lembut terhadap isterinya.

Ini pula mak ku. Mak yang banyak berkorban demi anak-anak. Mak ku punya 8 orang anak. 5 orang tu setahun satu.. tiba masanya untuk ku balas jasa mak dengan menjaga mak semampu ku..Insya-Allah..

Tiada ulasan: